Το κέρμα, ο Σπανάκης και η κούρσα της Β' Αθηνών!



Η εσωκομματική κούρσα με φόντο τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές προκύψουν, καλά κρατεί στη Νέα Δημοκρατία. Η μητέρα των μαχών θα δοθεί φυσικά στη Β' Αθηνών, το πεδίο μάχης για όλους τους υποψηφίους που θέλουν να διακριθούν ή να ξεχαστούν, αναλόγως με το αποτέλεσμα και τη σειρά που θα καταταγούν την κρίσιμη ώρα της κάλπης.

Δεν είναι κρυφό στη Νέα Δημοκρατία, ότι το περιβάλλον του προέδρου θέλει να εκλέξει όσο το δυνατόν περισσότερους υποψηφίους στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Ένας από αυτούς είναι και ο Βασίλης Σπανάκης, τέως γραμματέας οργανωτικού, νυν γραμματέας ΕΚΟ, συνδικαλιστής με μεγάλη εμπειρία τόσο στο χώρο του όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (στο Δήμο Μοσχάτου).

Όμως, φαίνεται πως το παράκανε, καθώς το γραφείο Μητσοτάκη δέχεται καθημερινά δεκάδες παράπονα τόσο από βουλευτές όσο και από τα στελέχη Νομαρχιακών και Τοπικών για "προσωπικό παιχνίδι" του Σπανάκη με στόχο την εκλογή του στη Β' Αθηνών.

Τι έγινε στη Β1;
Στη Β1 ΝΟΔΕ, συγκεκριμένα, μετά από ανακοίνωση του κόμματος, διεγράφη(!) ο επι πολλά χρόνια πρόεδρος της Νομαρχιακής, Δημήτρης Χατζελένης, καθώς δεν ήταν συνεπής στα καθήκοντα του και υπήρξε απουσία καλής θέλησης για την εξεύρεση λύσης στο διχασμό που είχε προκύψει στις περιοχές που διοικούσε.

Για όσους θυμούνται και γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία, ο Χατζελένης υπήρξε επί πολλά χρόνια στενός συνεργάτης του Σπανάκη στο Μοσχάτο αλλά και σε όλα τα πολιτικά του βήματα. Μάλιστα, ο Σπανάκης έδωσε μάχη για την πρόσφατη εκλογή του συνεργάτη του, αφού παρά το γεγονός ότι είναι αποσπασμένος στο γραφείο του Βουλευτή Πλακιωτάκη και υπάρχει ασυμβίβαστο, κατέβηκε στις Νομαρχιακές Εκλογές και κέρδισε μετά από κλήρωση με κέρμα (!) τον αντίπαλο του. Στις μετέπειτα ενστάσεις, παρουσιάστηκαν αλλοιωμένοι κατάλογοι, φιλική ΝΕΦΕ υπέρ ενός υποψηφίου και άλλα πολλά, χωρίς όμως να δοθεί συνέχεια καθώς προείχε η ομαλή διαδικασία.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας
Απ' ο,τι φαίνεται όμως το περιβάλλον του προέδρου αποφάσισε να αναλάβει δράση προτού γίνουν σοβαρότερα τα πράγματα και αποφάσισε να στείλει δυναμικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα υπάρξει ανοχή για προσωπικά παιχνίδια.

Οι προσκείμενοι στο περιβάλλον του γραμματέα μιλούν για προσπάθεια κοντύματος του από βουλευτές και στελέχη που βλέπουν την πλούσια δραστηριότητα του. Η άλλη πλευρά κάνει λόγο για παλαιοκομματικές λογικές που δε συνάδουν με το προφίλ που θέλει να δώσει στην παράταξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια on " Το κέρμα, ο Σπανάκης και η κούρσα της Β' Αθηνών! "

Leave a Reply